EVENT

Förutom själva arbetsmarknadsmässan består Lava av flertalet omkringliggande event. Det är alltifrån workshops och lunchföreläsningar med Lavas huvudsammarbetspartners, till festliga tillställningar så som den stora avslutande gasquen.   Till höger syns en lista med alla event under Lava 2019. För ytterligare information hänvisar vi till vår Facebooksida med hillhörande evenemang samt appen Bonsai. Följ Lava på våra sociala medier för att inte missa några nyheter!   Facebook: Lava KTH Instagram: lavakth Linkedin: Lava KTH

EVENTKALENDER 2019

CV-granskning
Datum: 22 januari 2019
Tid: från 17.15
Plats: Oasen

Eventet inleds med att Sveriges ingenjörer håller i en föreläsning. Efter detta serveras mat från Lådan samt öl till alla anmälda. Därefter har du möjlighet för enskilt samtal med en Don för att gemensamt granska ditt CV. Under eventet finns även möjlighet att ta profisionella CV-foton. Baren är öppen hela kvällen. Anmälan till föreläsningen inklusive mat och öl sker via Bonsai. Info om anmälan till enskilda samtal kommer.

Lava25
Datum: 24 januari 2019
Tid: från 17.00
Plats: Mono - Nosh and Chow

LAVA 25 är ett event för att fira att LAVA nu funnit i hela 25år. För detta är Mono - Nosh and Chows lokal bokad, och de första 100 som kommer bjudas på en drink och en cupcake. DJ kommer finnas på plats och det kommer vara tävlingar under kvällen. Kl 21:00 kommer LAVA släppa årets stora hemlighet! Eventet är öppet för alla och ingen anmälan krävs. Ange Lava25 i dörren.

Workshop med Stockholms stad
Datum: 29 januari 2019
Tid: 08.00-10.00, frukost serveras fram till klockan 8
Plats: Stockholmsrummet, Kulturhusets bottenplan med ingång från Sergels Torg. Sergelgången 31.

Välkommen på exklusivt dialogcafé med stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret, Stockholms stad. Tillsammans diskuterar vi vad du tycker är viktigt hos framtida arbetsgivare och hur du vill få reda på det. Deltagarantalet är begränsat till 30 för att alla ska få bra möjligheter att komma till tals och få möjlighet att bidra. Dialogcafeét ska vara en mindre arena som inbjuder till just dialog. Anmäl dig senast fredagen 25 januari på Bonsai.

Workshop med Sweco
Datum: 31 januari 2019
Tid: 15.45-18.00, fika från 15.15
Plats: Swecos huvudkontor, Gjörwellsgatan 22

Möt Karin Ericsson som har varit uppdragsledare för konstruktionsuppdraget i det 148 år gamla nationalmuseums genomgripande renovering. Under den fem år långa perioden av projektering, ombyggnad och renovering bjöd det statliga byggnadsminnet på många utmaningar. Hur tacklar Sweco dem i arbetet?

Lava <3 Jämno
Datum: 5 februari 2019
Tid: från 17.15
Plats: Q1

I år har Lava valt att lägga lite extra fokus på sitt arbete med mångfalds- och likabehandlingsfrågor. Därför har vi inlett ett samarbete med sektionens Jämnogrupp som arbetar med just detta på sektionen. Hela S-sektionen bjuds in till en workshop där vi diskuterar hur dessa frågor påverkar oss studenter och hur vi aktivt kan arbeta med dem i våra engagemang. Lava bjuder på wraps och presenterar även sin nya policy för trakasserier. För studenter engagerade i Lava krävs ingen anmälan, övriga anmäler sig via Bonsai. Välkomna!

Lunchföreläsning med Stockholms stad
Datum: 11 februari 2019
Tid: 12.00-13.00
Plats: L1

Slakthusområdet ska omvandlas från industriområde till levande stad och bli en destination för mat, kultur, evenemang, boende och arbete. Välkommen till en lunchföreläsning om Slakthusområdet i Söderstaden - ett av Stockholms stads större utvecklingsprojekt.

Lunchföreläsning med Sweco
Datum: 12 februari 2019
Tid: 12.00-13.00
Plats: L1

Andreas Gyllenhammar, Swecos hållbarhetschef var i vintras på toppklimatmötet COP 24 i Polen och ger oss bland annat en rapport därifrån samt ger en uppdatering av vad som faktiskt händer just nu inom hållbarhetsområdet. Planen är även att så ett frö hos er gällande cirkulärekonomi och dess bidrag till att lösa tillväxtproblematiken. Välkommen att inspireras till en mer hållbar framtid!

Mässa
Datum: 14 februari 2019
Tid: 10.00-16.00
Plats: Nymble

Mässan ger studenter möjlighet att komma i kontakt med totalt 122 företag inom bygg-, arkitekt-, fastighets- och finansbranschen och samlar entreprenörer, fastighetsbolag, konsultföretag samt representanter från statliga och kommunala bolag. Både internationellt ledande och mindre lokala företag bjuds in. Mässans fokus är att skapa ett forum för kontakt mellan framtida arbetsgivare och studenter.

Paneldebatter
Datum: 14 februari 2019
Tid: 11.00-14.40
Plats: Gamble, Nymble

I år har de tidigare seminarierna utvecklats till fyra stycken paneldebatter inom innovation, jämställdhet, hållbarhet och digitalisering. Moderatorn för paneldebatterna är Kristina Alvendal. Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen. Hon har ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd. Därefter var hon VD för Airport City Stockholm och har arbetat med stadsutveckling i både stora och små projekt i flera delar av Sverige. Kristina driver nu eget bolag inom fastighetsutveckling. Hon har även ett flertal styrelseuppdrag såsom Svenska Hus AB, Göthenehus AB, SalkTennis AB och Belatchew Arkitekter AB. Kristina utsågs 2017 till Årets Samhällsbyggare.

Lavagasquen
Datum: 14 februari 2019
Tid: 18.00-02.00
Plats: Hamburger Börs

I och med jubileumsår hålls årets gasque på Hamburger Börs. En trerätters vegetarisk måltid serveras och kvällen bjuder på underhållning i form av gyckel och sånger. När middagen är klar är det efterkör fram till 02:00 med ytterligare underhållning.

Lavas efterkör
Datum: 14 februari 2019
Tid: ca 23.00-02.00
Plats: Hamburger Börs

För dig som vill gå på Lavas efterkör så är du välkommen på årets efterkör på Hamburger Börs. Information om biljettförsäljningen kommer.