LAVA

Lava är Samhälls­byggnads­sektionens arbetsmarknadsdag och äger rum den andra torsdagen i februari varje år. Då samlas omkring 100 företag och organisationer vilket gör Lava till Sveriges i särklass största arbetsmarknadsdag för en enskild sektion.

Lava ger studenter möjlighet att komma i kontakt med företag inom bygg-, arkitekt-, fastighets- och finansbranschen och samlar entreprenörer, fastighetsbolag, konsultföretag samt representanter från statliga och kommunala bolag. Både internationellt ledande och mindre lokala företag bjuds in. Mässans fokus är att skapa ett forum för kontakt mellan framtida arbetsgivare och studenter.

Lava besöks främst av studenter från Samhälls­byggnads­sektionen som består av civilingenjörs­programmet Samhälls­byggnad och de två kandidat­pro­grammen Fastighet och finans samt Fastighets­utveckling med fastighets­förmedling. Mässan är dock öppen för alla intresserade, och förutom studenter från Samhälls­byggnads­sektionen syns bland annat studerande vid Arkitektur­programmet, civilingenjörs­programmet Energi och miljö samt högskole­ingenjörs­programmet Byggteknik och design.

AKTUELLT

Anmäl er till CV-granskning tillsammans med Donordern
Kristofer Svensson, 24/1/2018

I samband med att ansökan till kontaktsamtalen har öppnat, erbjuder Lava, i samarbete med Donordern, CV-granskning i Oasen på måndag 29/1 klockan 17:00. Ta chansen att förbättra ditt CV tillsammans med sektionens alumner och maximera dina chanser till ett kontaktsamtal på Lava 2018.

Ansökan till kontaktsamtal har öppnat
Kristofer Svensson, 22/1/2018

Nu har äntligen anmälan till våra kontaktsamtal under Lavadagen öppnat och det är fritt fram att ansöka under fliken ”Kontaktsamtal”.

Ett kontaktsamtal är en chans för dig som student att komma närmare ett företag under avslappnade former. Vad ni pratar om bestämmer ni själva men samtalet beräknas pågå i ca. 15 minuter.

Ni hittar de företag och myndigheter som erbjuder kontaktsamtal på kontaktsamtalssidan. Och kom ihåg att ansökan är öppen för alla!

Anmäl er till Stena Fastigheters workshop!
Kristofer Svensson, 19/1/2018

Nu har anmälan till Stena Fastigheters workshop den 30/1 öppnat, och ni hittar anmälan via Bonsai. 24 studenter bjuds in till workshopen som kommer att handla om stadsutveckling och som kommer att äga rum i Reaktorhallen, R1, på KTH. Mer info hittar ni i Bonsai.

HUVUDSAMARBETSPARTNERS