top of page

Engagera dig

Lava är det perfekta tillfället att engagera sig i sektionen, oavsett tidigare erfarenheter och vilken årskurs du går i. Både som värd och gruppansvarig får du chansen att skapa nya vänskaper på sektionen samtidigt som du får vara en del av sektionens största projekt.

 

Som tack till alla engagerade får ni en exklusiv biljett till både releasefesten och den storslagna Lava-gasquen.

pasted image 0.png
huvudtalare

Värd 

Som värd är du en viktig pusselbit för att Lava ska vara genomförbart. Du som är värd hjälper till inför och under mässan samtidigt som du har möjlighet att delta på mässan som besökare. Genom att engagera dig som värd får du möjlighet att lära känna nya studenter på sektionen och knyta kontakter inom samhällsbyggnadsbranschen.

 

Ansökan för värd har stängt för Lava 2024 men du är varmt välkommen att besöka mässan som gäst och söka värd nästa mässa

Roller

Företagsvärd

Som företagsvärd agerar du kontaktperson för ett eller flera utställande företag innan och under mässdagen. Du som är kommunikativ och anpassningsbar passar perfekt som företagsvärd.

Kontaktvärd

Som kontaktvärd finns många olika ansvarsroller, det kan vara allt från incheckning av besökare till assistering under paneldebatter och kontaktsamtal. Denna roll passar dig som är stresstålig, social och driven.

Eventvärd

Som eventvärd fixar du tillsammans med eventgruppen Lava-gasquen. Rollen innefattar allt från bordsplacering till dekorationer. Är du kreativ med ett öga för detaljer och gillar att arbeta i grupp? Då är eventvärd något för dig!

Loungevärd

Som loungevärd är du med och ser till att allt flyter på smidigt i mässans lounge. Det kan vara allt från kaffe- och lunchservering till att fixa i lokalen. Är du serviceminded och hjälpsam kommer du att trivas i loungen!

Logistikvärd

Som logistikvärd arbetar du tillsammans med hela logistikgruppen för att mässan ska flyta på enligt plan. Denna roll passar dig som är strukturerad, stresstålig och lösningsorienterad.

Mediavärd

Som mediavärd dokumenterar du med hjälp av bild och film hela Lavaprocessen från början till slut. Är du kreativt lagt och gillar foto och film är mediavärd en roll för dig.

Trade Show Conference

Gruppansvarig

Som gruppansvarig jobbar du närmare med projektgruppen. Din främsta uppgift är att sköta en mindre grupp värdar inom ditt valda område och se till att kommunikationen mellan dessa sköts. Det är en kul möjlighet för dig att få djupare insikt i projektet och jobba närmare 

företagen på olika event. Du som söker till gruppansvarig är en driven och organiserad person som gillar att ta ansvar och har stort engagemang.

Ansökan öppnar under september. Först kommer du att svara på ett frågeformulär tillsammans med ditt CV, därefter kommer sökande bli kallade till intervju.

Roller

Gruppansvarig Företag

Som gruppansvarig inom företag är din främsta uppgift är att se till att dina värdar sköter kontakten med sina respektive företag och att detta görs i rätt tid. Vill du knyta fler kontakter, både inom sektionen och branschen samt gillar service är denna roll för dig!

Gruppansvarig Kontakt

Som gruppansvarig för kontakt jobbar du nära projektgruppen och är en stor del av Lavas ansikte utåt. Du kommer ansvara för bland annat paneldebatter och kontaktsamtal. Rollen passar dig som är stresstålig, social och motiveras av nya utmaningar!

Gruppansvarig Event

Som gruppansvarig för event är du eventansvansvariges högra hand. Ni arbetar tätt med planering och förberedelser inför Lavagasquen. Tillsammans med dina värdar fixar ni en Lavagasque värd att minna. Du som söker är kreativ, initiativtagande och strukturerad.

Gruppansvarig Lounge

Som gruppansvarig för lounge ser du till att loungen samt företagsloungen är en trivsam miljö genom att måltider flyter på som det ska under dagen. Loungen söker dig som är ordningsam, stresstålig och serviceinriktad.

Gruppansvarig Logistik

Som gruppansvarig för logistik krävs det att du är strukturerad för Nymble ska ställas om från studieplats till mässlokal. Saker och ting ska förflytta sig till rätt plats vid rätt tid. Om du skiner under stress och tycker det är kul med problemlösning är detta rollen för dig!

Gruppansvarig Media

Som gruppansvarig för media ser du till att mässan dokumenteras på bästa sätt. Ni ansvarar för att allt från mingelbilder till sponsor- produkter fotas och filmas både innan och under mässdagen. Rollen passar dig som är kreativ samt gillar foto och film.

Image by Product School

Projektgruppen

Som en del av projektgruppen kommer du att under ett års tid  jobba tätt i en mindre grupp för att planera och skapa ert Lava. Projektgruppen består av åtta roller som beskrivs nedan. Under året kommer du stöta på många utmaningar och du kommer utvecklas på många plan. Oavsett vilken roll du har kan vi lova att ditt Lava-år kommer vara ditt roligaste och mest givande år på KTH.

För att söka rollen som projektledare anmäler du dig till höstens SM4. Resterande roller väljs ut under SM1 i början av året.

Roller

Projektledare

Som projektledare är det du som binder samman projektgruppen och ser till att arbetet går framåt. Du kommer bland annat att driva möten och ha kontakt med styrelsen och andra föreningar både inom och utanför sektionen. Som projektledare får du inblick i hela projektet då det är du som agerar högra hand till resterande i projektgruppen.

Företagsansvarig

Som företagsansvarig får du en utmanande och kommunikativ roll i projektgruppen. Du kommer vara första kontaktperson med utställarna fram till och med mässan. Tidigt i projektet är det du som tar fram årets huvudsamarbetspartner som du jobbar nära med under årets gång. Företagsansvarig är den roll som har flest GAs och värdar vilket gör att du kommer få testa dina ledaregenskaper.

Ekonomiansvarig

Som ekonomiansvarig är du involverad i projektets alla delar. Tillsammans med projektledaren tar ni fram budgeten och ditt ansvar är att se till att den hålls. För dig som intresserar dig av ekonomi är denna roll mycket lärorik. Du kommer att fakturera alla företag, godkänna offerter och sköta bokföringen under ett helt år.

Personalansvarig

Som personalansvarig ansvarar du för mässans rekryteringsprocesser, både antagningsintervjuer för GAs samt urval av värdar. Du kommer att agera första kontaktperson med alla engagerade studenter. Ditt ansvar är att fördela arbetsuppgifter och se till att alla engagerade studenter trivs under Lavas gång.

Marknadsförings-ansvarig

Som marknadsföringsansvarig ansvarar du för att sprida Lavas alla delar på bästa sätt. Rollen innefattar allt från hemsidans tekniska bitar och utseende, sociala medier samt instagraminlägg till att designa stora vepor och tryckprodukter. Efter Lava-året kommer du ha ovärderliga erfarenheter inom grafiska program.

Eventansvarig

Som eventansvarig är din främsta uppgift att planera Lavagasquen vilket innefattar allt från utformning av meny till tema och dekoration. Ingen press men det är du som ska boka både artist till gasquen och lokal för releasefesten. Rollen ger stort utrymmer för kreativitet och nytänkande.

Kommunikations-ansvarig

Som kommunikationsansvarig är du ansvarig för mässans alla sponsorer och ser till att lavas varumärke kommuniceras ut. Du kommer vara i kontakt med ett stort antal människor och företag. Rollen är relativt ny vilket skapar utrymme för dig som söker att vara med och forma den.

Logistikansvarig

Som logistikansvarig är det du som har hand om det praktiska. Rollen innefattar mång olika uppgifter, allt från lokalbokningar, beställningar av bud och göra monterkarta. Rollen passar dig som gillar att planera, delegera och är strukturerad.

bottom of page