top of page

För studenter

Lava-162_edited.jpg

Vad är Lava?

Lava är arbetsmarknadsmässan för samhällsbyggnadssektionen på KTH. Mässans fokus är att ge studenter från alla årskurser en inblick i den spännande bransch vi i framtiden kommer bli en del av. Genom att gå på mässan får du spendera en dag med en stor variation företag som tillsammans representerar Samhällsbyggnadsbranschen. Ta chansen och knyt värdefulla kontakter inför framtiden, lyssna på intressanta paneldiskussioner om aktuella ämnen och tävla om fina priser. Vi ses 8 februari 2024!

Mötesrum

Inför mässan?

Lava är mycket mer än bara en mässa. Under året sker många olika typer av event du inte vill missa!

Innan mässan

Pub

I samband med att Värd-ansökan öppnar tar Lava över torsdagspuben i Oasen. Kom och drick lava-cava med oss!

Releasefesten

Som engagerad i Lava får du möjligheten att gå på vår otroliga releasefest där vi presenterar årets företagskatalog och även avslöjar artisten till Lava-gasquens efterkör!

Karriärkvällen

Karriärkvällen är ett event inför mässan där du får möjligheten att rusta dig inför kommande jobbansökningar. Under kvällen kommer det finnas möjlighet till CV-granskning tillsammans med alumniföreningen Don-orden, möjlighet att ta bild till CV samt träna på din intervjuteknik.

Image by Product School

Vad händer på mässan?

Kontaktsamtal är en chans för studenter och företag att ha ett förutsättningslöst möte i en avslappnad miljö. Studenter har här möjligheten att få en bättre inblick i en specifik bransch, arbetsplats eller roll de är nyfikna på och ett unikt tillfälle att knyta nya kontakter.

Kontaktsamtal

2023 års kontaktsamtal

Aarsleff 

AFRY 

Agima 

Bjerking 

Brunswick 

Caverion 

Fastighetsägarna Service 

Hemsö 

Humlegården 

iKubik 

JLL 

JM 

Lidl 

Newsec 

Novier 

PE Teknik & Arkitektur 

Savills 

Sitowise 

Skanska 

Slättö 

Systra 

Toofab 

Veidekke 

Vasakronan 

Vad är det?

Kontaktsamtal är en chans för studenter och företag att ha ett förutsättningslöst möte i en avslappnad miljö. Studenter har här möjligheten att få en bättre inblick i en specifik bransch, arbetsplats eller roll de är nyfikna på och ett unikt tillfälle att knyta nya kontakter.

Hur går det till?

Kontaktsamtalen äger rum på själva mässdagen. Samtalen är ca 20 minuter långa där du förutsättningslöst har chansen att ställa frågor till ett företag. I ansökan väljer du de företag du är intresserad av att prata med. Det är ingen garanti att du får ett samtal, då det är företagen som väljer vilka de träffar. Det finns ingen begränsning i hur många kontaktsamtal du kan söka.

Målgrupp

Paneldiskussioner

Innan mässan

Var med och lyssna när aktuella ämnen inom samhällsbyggnad diskuteras av en panel bestående av företagsrepresentanter och akademi. Få en tankeställare och bli inspirerad! Tre olika panelsamtal hålls under mässdagen.

Årets paneldiskussioner 2023

10:30 Hur har inflationen påverkat bygg- och fastighetsbranschen?

Det har inte gått någon förbi att vi lever i en tid av inflation som påverkar oss alla på ett eller annat sätt, med höjda räntor, höga materialkostnader och transporter. Vad har varit den största utmaningen, och vad står vi inför i framtiden?

Panelen består av Colliers, Byggföretagen, Hemsö och Stena Fastigheter 

11:30 Hur förtätar vi en redan tät stad och samtidigt behåller dess karaktär?  

I den här paneldiskussionen ska vi diskutera hur utmaningarna kan mötas med ny teknik och kompetenser, hur den ekonomiska kostnaden kan motiveras när nyttorna inte går att mäta (eller kan vi?). 

Panelen består av Fastighetsägarna Service, Castellum och Stena Fastigheter 

13:30 Hur inkluderas den sociala hållbarheten i framtidens byggande? 

Hur implementeras den sociala hållbarheten i planeringsprocesser och

hos byggbolag? Vilka åtgärder görs i branschen? Hur kan man bygga utifrån miljöstandarder utan att områden gentrifieras? Kan man mäta sociala hållbarhet?

Panelen består av PE Teknik & Arkitektur, Stockholm Studentbostäder, Hemsö, Fabege och Stena Fastigheter 

bottom of page