top of page
mingel
Hela_logo_vit.png

Lava är samhällsbyggnadssektionens egna arbetsmarknadsmässa med över 100 utställande företag och 3000 unika besökare.

Till ansökan

Vår Vision - Hela S-Sverige

Vår vision med Lava 2024 är att skapa en mässa som inkluderar alla delar av samhällsbyggnadsbranschen men också alla delar av Sverige. Vi kallar den kort och gott “Hela S-Sverige”. Med detta hoppas vi att så många studenter som möjligt får träffa företag från områden de tycker är intressanta - såväl i branschen som geografiskt - för att öka vårt synfält när det gäller vår egen bransch.

Kontaktsamtal

Kontaktsamtalen hålls under mässadagen och är ett tillfälle för studenter att ha ett förutsättningslöst möte med ett företag för att få en tydligare inblick i arbetslivet.

Event

Lava är mer än bara en mässa. Under året anordnas fler event såsom lunchföreläsningar, CV-granskning, 

intervjuteknik och releasefesten.

Studenter

Som student har du en unik chans att möta företag från hela branschen och knyta värdefulla kontakter.

 

Lava är ingenting utan våra engagerade studenter från sektionen. Som engagerad är du med och skapar Samhällsbyggnadssektionens största event och får chans att lära känna fler på sektionen samt gå på exklusiva event!

Företag

Vi i projektgruppen är måna om att hitta en blandning av både små och stora företag, privata aktörer och kommuner. Samt en jämn fördelning mellan de olika inriktningarna. I vår katalog som publiceras senare under året kommer hittar du årets företag.

Sagt om Lava

“Lava är en unik möjlighet för oss studenter att få personlig kontakt med olika företag. Som engagerad får du också delta på de roliga interna aktiviteterna och gå på Lava-gasquen!”

Skärmavbild 2022-09-08 kl. 11.16_edited.png

Vincent Vejby

S4,

Fastighetsekonomi och Fastighetsjuridik

“Jag uppskattade främst kontaktsamtalen där jag fick undersöka vilken potentiell arbetsgivare som passar mig. Tack vare kontaktsamtalen visste jag vilket företag som skulle passa mig bäst när jag skickade iväg min arbetsansökan.”

Skärmavbild 2022-09-08 kl. 11.16_edited.jpg

Max Hagström

Zengun och S5,

Fastigheter och byggande

”Lava har kommit att bli en mycket viktig rekryteringskanal för oss på Novier.”
Skärmavbild 2022-09-08 kl. 11.16_edited.jpg

Marie Bucht Toresäter

VD,

Novier

Image by Emma Dau
"Lava är ett utmärkt tillfälle för oss studenter att få inblick i de oändliga karriärmöjligheter som finns i Samhällsbyggnadsbranschen. Det är alltid både lärorikt och roligt att besöka mässan varje år."

Frida, Student, Samhällsbyggnad KTH

bottom of page